PDA

Se full versjon : når sjekke tykkelsen på slimhinnen


Ayesh
24-08-2017, 09:27
Hei

Vi har bestemt oss om eggdonasjon. sendte første mail til klinikken 3-4 dager siden. Ventetiden er 2-3 måneder.

Idag er jeg på syklusdag 9. Har bestilt time hos gynekolog i Norge for å sjekke tykkelsen og slimhinnen og for å ta celleprøve. fikk time 29.aug.
Tror dere det er litt tidlig med sjekk av slimhinnen? Tenk hvis jeg må sjekke det igjen neste måned og det koster jo en del å dra til gyn uten henvisning.

Hvordan var prosessen deres når dere tok eggdonasjon? Når tok dere medisiner og når og hvor ofte gikk dere til gyn og hva var det som ble sjekket?

:klemse:

Sent Ute
24-08-2017, 10:50
Har ikke klinikken sagt noe om hvilken syklusdag du skal sjekke den på? I så fall ville jeg ha spurt.

Jeg er aldri blitt bedt om å sjekke slimhnnen før stimulering, så derfor vet jeg ikke hva klinikken din er ute etter, men ved østrogenstimulering før innsett, pleier man å sjekke den på dag 10-12 ved min klinikk.

I en stimuleringssyklus blir man satt på østrogen enten med en gang eller veldig tidlig i syklus. Når det blir innsett, varierer veldig fra klinikk til klinkk, men er også avhengig av donor (optimal dag for egguttak) og tykkelsen på slimhinnen. 3-5 dager før innsett begynner man i tillegg med progesteron.

Hvor mange ul klinikkene ber om, varierer en del, men man må iallfall ha en rett før man begynner med behandlingen for å sjekke at det ikke er noen cyster, og en 10-12 dager uti selve stimuleringssyklusen for å måle tykkelsen på slimhinnen.